Зам.-кметът на Бургас призна: Има констатирани незаконни обекти в парк "Росенец" 28.07 | 19:44

Съставен е констативен акт, каза пред комисията за казуса "Росенец" Чанка Коралска

От iNews

Това, което има при нас за тази територия е в резултат на писма на ДНСК и от Върховната административна прокуратура по започнати проверки. Мога да ви кажа за обектите, за които са извършени проверки. Да, има констатирани незаконни обекти. Тези, които са наша категория са констатирани, и те са двуетажна масивна сграда – пета категория, за която е открито административно производство. Има съставен констативен акт. Това заяви пред комисията за казуса "Росенец" зам.-кметът на Бургас Чанка Коралска, предаде Евроком.

Тя допълни, че е установени, че въпросните обекти са част от пристана и обслужва пристана и тя е първа категория, поради което тези документи са изпратени по-късно в ДНСК и там нямам обратна връзка, какво се е случило с процедирането на незаконното строителство, както и със самия пристан, тъй като това не е обект, който е в правомощията на Общината, защото по закон ние само отговаряме за обектите четвърта и пета категория.

Всяка една институция работи по сигнал, категорична е Коралска. Преди постъпването на сигнала не сме извършвали проверки, посочи още тя. Така работят и ДНСК, и всички правораздавателни органи. Реагирали сме веднага, щом при нас е получен сигналът. Една част от незаконното строителство е в имоти, които са държавна собственост.

Няма незаконно строителство в имот, който е общинска собственост. Не разполагаме с човешки ресурс, който да обикаля цялата територия на Общината ежедневно и да следи къде има незаконно строителство. Сега ако тръгнем по някоя улица на София, ще констатираме много голямо незаконно строителство, посочи зам.-градоначалникът. 

"Кметът е делегирал всички правомощия по издаване на заповеди и извършване на процедури по ПУП-ове и незаконно строителство и в тази връзка съм тук аз като представител на Общината, тъй като в писмото, което изпратихте, не беше изяснено какви ще са въпросите. Предполагаме, че тази комисия иска да изясни факти и обстоятелства, които не са с политическа насоченост. Ние бихме могли в достатъчна степен да отговорим на зададените от вас въпроси."

"Все пак ние като отправяме покана до кмета, отправяме покана до кмета. Предайте на г-н Николов!", каза по време на изслушването председателят на комисията Калоян Янков от "Демократична България". 

Водещи

Най-четени