Нов тренд: Тийнейджъри скачат пред автомобили 10.06 | 11:00

Целта на опасното начинание е младежите да покажат, че не се страхуват от нищо, а с направените клипове да впечатлят съучениците си

От iNews.bg

Ученици скачат пред движещи се автомобили, за да демонстрират смелост. Това алармираха родителски организации в социалните мрежи, пише в. "България днес".


Подрастващите безразсъдно се втурвали пред коли, правели смешни физиономии на шофьорите и бързо бягали. Засега няма смъртни случаи, но зачестяват натъртванията и ожулванията от опасното начинание. Модата бързо се е разпространила из цялата страна, като е най-популярна в големите градове. Живота си рискували не само тийнейджъри, но и по-малки деца.


"Прибирах се с колата и в една от кварталните ни улички между колите видях, че нещо шава. Намалих, почти спрях и точно тогава две хлапета около 7-8 г. изскочиха съвсем преднамерено и притичаха пред колата... набих спирачки, но блокирах. Така се изплаших, че не отбих да потърся родител или поне да им кажа колко е опасно. А те се смееха и избягаха, докато аз се блещех. Само това повтарям на моите деца - да не тичат, да се оглеждат, а сега онемях като мумия. Определено бяха доволни, че ме изплашиха, а и така бяха застанали - като в засада, и изчакаха максимално да приближа, за да изскочат", разказа разтревожен родител в социалните мрежи.


Не по-малко притеснителен е и друг случай: "В понеделник вечерта отивам за нощна смяна. Чакам тролея. На спирката ученици от две близки училища. Един хлапак (6-7 клас) с развързани връзки на обувките се правеше на интересен, като причакваше колите и скачаше на платното да мине пред тях. И така на няколко пъти. Вярно, че спирката е до училище точно, има пътека и легнал полицай, колите са със заострено внимание, но все пак е опасно. Правя забележка, а той ми се репчи нагло и се смее идиотски".


Целта на опасното начинание е младежите да покажат, че не се страхуват от нищо, а с направените клипове да впечатлят съучениците си.


"И на мен ми се случи. Две момичета на около 13-14 г. На два пъти преднамерено изскочиха пред колата на столичната "Нишава" преди пресечката с "П.Ю. Тодоров". Добре, че карах много бавно. Държаха се странно и неадекватно, на второто изскачане не издържах, отворих си прозореца и се развиках, но каква полза - все едно на стената говоря, просто се затичаха?!? Това поведение ме изуми!", казва друг потресен родител.

Водещи

Най-четени