МВР: Лични карти и шофьорски книжки могат да се подменят и преди изтичане на валидността им 07.10 | 18:10

Личните документи, изтичащи след 1 ноември, няма да бъдат удължавани

От iNews.bg

Гражданите могат да подават заявления за подмяна и преди изтичане на срока на валидност на личните документи, припомнят от МВР. От там допълват и че няма да бъде удължаван срокът на валидност, изтичащ след края на октомври 2020 г.

Както вече се знае, всички граждани с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената "Български документи за самоличност" на територията на столицата.

 

Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София и отдел "Български документи за самоличност" - СДВР в делнични дни е от 7:00 до 17:30 часа, без обедна почивка, с прекъсването на работата в интервала 13:00 – 13:30 часа е за дезинфекция.

 

Дежурните звена БДС при СДВР ще работят в съботните дни на  октомври 2020 г., с работно време от 8:30 часа до 14:30 часа по следния график:

10 октомври – Второ и Седмо РУ;

17 октомври – Трето и Пето РУ;

24 октомври – Шесто и Осмо РУ;

31 октомври – Девето и Първо РУ.

 

Всяка събота отдел "Български документи за самоличност”- СДВР, на адрес: бул. "Княгиня Мария Луиза” № 48, приема заявления за издаване на български лични документи - лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга.

Срокът на валидност на личните карти и Свидетелствата за управление на МПС, изтичащ в периода 13.03.2020 - 31.10.2020 (включително) е продължен със 6 месеца съгласно Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

Няма удължаване на срока на валидност на лични карти и СУМПС, изтичащ след 01.11.2020 г. и те подлежат на подмяна в едномесечен срок. След изтичане на този срок, съгласно разпоредбите на Закона за българските лични документи е предвидена санкция – глоба, по глава Седма от закона.

Водещи

Най-четени