КЗК даде зелена светлина на Домусчиев да купи Канал 3 20.09 | 10:30

Само за две седмици и половина (при законен срок до 5 седмици) антимонополният орган разгледа и одобри сделката

От iNews.bg

Комисията за защита на конкуренцията разреши на Нова броудкастинг груп да придобие пакет от радиостанции и тв канали. Само за две седмици и половина (при законен срок до 5 седмици) антимонополният орган разгледа и одобри сделката.
Така най-голямата медийната група, която е собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви ще придобие Канал 3, радио "Веселина", радио Magic FM, радио "Витоша", The Voice и музикалните телевизии The Voice TV и Magic TV, които са свързвани през годините с депутата от ДПС Делян Пеевски, пише "Капитал".
Срещу сделката се обявиха от Асоциацията на европейските журналисти – България, "БТВ Медия Груп", БНР, и рекламната агенция "Аргент-2002", които изразиха своите опасения от ефекта, който ще има за медийния пазар. От антимонополната комисия обаче отхвърлят притесненията им като неоснователни.

В началото на месеца стана ясно, че Нова броудкастинг груп иска да придобие пакета от медии. Няколко дни по-късно новият управител на медийната група Ива Стоянова обяви, че се планира Канал 3 да стане новинарската телевизия на групата, за да не се налага програмата на Нова тв да бъде прекъсвана за преки включвания при извънредни събития.

Водещи

Най-четени