Пак тапи по границите с Гърция и Турция 06.09 | 15:10

Опашки от по няколко километра има при Малко Търново, Лесово и Капитан Андреево

От iNews.bg

По информация на турските гранични власти, получена в българското консулство в Одрин, опашките от чакащи автомобили на ГКПП "Малко Търново" са следствие на засилен трафик от българска страна в посока Турция, който надвишава капацитета на пункта. Това съобщиха от МВнР. От Министерството на вътрешните работи посочиха, че ГКПП "Малко Търново" колоната от леки автомобили на изход е дълга около километър, предаде БНТ. Властите уведомяват, че се извършва оптимизиране на организацията и работата на граничния пункт с оглед по-бързото преминаване на натрупалите се автомобили.

Засиленият трафик по граничните пунктове се наблюдава често в неработни дни и официални празници, съобщават от консулството. Очаква се в следобедните часове трафикът да се обърне в посока от Турция към България. Граничните власти уверяват, че имат готовност да пропускат автомобилите за оптимално кратко време, посочиха от МВнР.

На българо-турската граница на ГКПП "Капитан Андреево" има образувала се колона от около 5 км от товарни автомобили на изход, съобщиха още от МВР. На ГКПП "Лесово" се е образувала колона от около 2 км от товарни автомобили на изход.

На българо-гръцката граница на ГКПП "Капитан Петко Войвода", "Кулата" и "Маказа" има интензивен трафик на изход. Засилено е движението и на изход и на българо - сръбската граница на ГКПП "Калотина".

Водещи

Най-четени