Пак ужас с баща и син - влязоха да се разхладят в река Янтра, но тя ги погълна 02.08 | 13:10

Установена е самоличността им, удавниците са от ромски произход. При извършения първоначален оглед не са установени следи от травматични увреждания

От iNews.bg

Баща и син са се удавили във водите на река Янтра, в района на жп гара Горна Оряховица. Трагедията се разиграла на 1 август в 18,13 ч., пише Труд. В злополучния ден в полицейското управление в железничарския град е получен сигнал, че мъж на 34 години и синът му на 15 години влезли да се къпят в жегата във водите на реката и след това повече не са се появили.

От проведените действия по разследването същата вечер около 20,00 ч. в коритото на река Янтра в землището на Горна Оряховица са открити телата им. Установена е самоличността им, удавниците са от ромски произход. При извършения първоначален оглед не са установени следи от травматични увреждания. По случая е започнато досъдебно производство.

За три дни това е втори случай на удавени в региона, а жертвите са три. В петък вечерта в река Янтра край село Петко Каравелово, община Полски Тръмбеш се удави 28-годишен мъж, който влязъл във вир са се разхлади, но бездната го погълнала. Водолази откриха и извадиха тялото му в събота.

Водещи