ДСБ вън от Реформаторския блок 11.11 | 13:09

Десницата застава твърдо зад Цачева в неделя

От iNews.bg

Реформаторският блок остана с 1 партия по-малко. По всяка вероятност ДСБ излиза от обединението. Това стана ясно днес по време на срещата между отделните формации в Блока, на която те препотвърдиха споразумението помежду си. Не присъства обаче нито лидерът на ДСБ Радан Кънев, нито друг представител на партията и така от тяхна страна реално няма подновяване на споразумението.

След срещата лидерите на СДС и ДБГ Божидар Лукарски и Меглена Кунева се обявиха твърдо в подкрепа на Цецка Цачева на балотажа на президентските избори, предаде БГНЕС. Двамата призоваха избирателите си в неделя да гласуват в полза на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. "Обединихме се, че трябва да направим пълна мобилизация на структурите ни, за да подкрепим десния кандидат", каза Лукарски. "Призовавам всеки глас, който е бил за РБ, да отиде в подкрепа на г-жа Цачева", обяви от своя страна Кунева.

Двамата казаха още, че Реформаторският блок е готов за нови парламентарни избори, макар и това да не е най-добрият сценарий в момента. "Ние сме готови за избори, не че те са желателен резултат, но ние сме готови и ще ги спечелим", обяви Кунева.

Водещи

Най-четени