КЗП: Да бъдем отговорни и разумни потребители в усложнената ситуация 15.03 | 15:53

На днешната дата се отбелязва Световният ден на потребителя

От iNews.bg

В настоящата усложнена ситуация, свързана с разпространението на COVID-19, отбелязваме Световния ден на потребителя. Нека го отбележим с посланието да бъдем разумни, да запазим спокойствие и потребителско хладнокръвие, да се вслушваме повече в съветите на експертите и на официалните власти по всички важни въпроси от нашето ежедневие, призовават от Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Макар и с адаптиран към извънредното положение режим на работа, Комисията за защита на потребителите ще продължи да изпълнява законовите си функции, свързани с контрола на пазара в страната. Ще продължим доброто си взаимодействие с всички институции и ще информираме своевременно за резултатите от извършваните проверки. Призоваваме търговците да бъдат коректни и лоялни към потребителите в този ключов за всички ни момент, отбелязват още от КЗП.

От там припомнят и че мотото на Потребителския интернационал за тази година е: "Устойчиво потребление”. Дори и в тази ситуация то звучи актуално и сме убедени, че отново ще настъпи моментът за пълноценната му реализация.

Водещи

Най-четени