Теч на газ от цистерна изплаши жп гара 11.07 | 16:09

Пожарната е реагирала бързо, няма обгазяване или опасност за хората

От iNews.bg

Днес в 7:20 ч в пожарната в Търговище е получен сигнал за възникнал теч на газ пропан бутан от цистерна, спряла на гара Славяново, община Попово. Те е била част от товарна влакова композиция, пътувала в посока София. На място са изпратени екипи пожарникари от Попово.

Движението на МПС в участъка от с. Медовина до с. Славяново е било временно преустановено, изведени на безопасно място са работещите на ж.п. гара Славяново и хора от близките къщи.

С бързите и професионални действия на служителите на пожарната изтичането на газ вече е преустановено. По първоначални данни, причина за теча е техническа неизправност  в крана на една от цистерните. Няма пострадали хора. Направените от пристигнал на място екип на РДПБЗН-Търговище със специализирана техника за химическа защита замервания на въздуха сочат, че няма завишени нива на пропан бутан и няма опасност за гражданите.

Към 11 часа движението на МПС в споменатия участък, както и на изчакващите заради инцидента на съседни гари влакове, вече е възстановено.

Водещи

Най-четени