БЧК и Посолството на САЩ предоставиха образователни и творчески пакети на деца в Ямболско 09.02 | 15:11

Активността се реализира като част от мащабната програма „Дейности в отговор на COVID-19“ в България

От iNews.bg

Доброволци на Българския Червен кръст и секретарят по политико-икономическите въпроси на Посолството на САЩ в България Сън Ли посетиха СУ "Д-р Петър Берон" в гр. Болярово, където предоставиха образователни комплекти на общо 41 деца от уязвими социални групи. Визитата се състоя на 8 февруари 2021 г. и бе реализирана като част от мащабната програма "Дейности в отговор на COVID-19", която се финансира от Американската агенция за международно развитие (USAID), с подкрепата на Международната Федерация на Червен кръст и Червен полумесец (МФЧК/ЧП) и чийто медиен партньор са Novinite Group.

До момента по програмата са раздадени 2206 образователни и творчески пакети на територията на цялата страна. Предстои да бъдат дарени още 294 комплекта на деца от уязвими семейства в област Ямбол, които са включени и в програмата "Топъл обяд" на Българския Червен кръст. И двете програми целят превенция на отпадането на децата от училище. Пакетите се състоят от раница, предпазна маска, детска информационна книжка за COVID-19, пъзел, книжка с български народни приказки, тетрадка, цветни моливи. Целта е да се насърчат различни творчески и образователни активности, полезни за децата докато са вкъщи или в училище.

Програмата "Дейности в отговор на COVID-19" следва мисията да подпомогне над 100 000 граждани чрез различни активности – предоставяне на хигиенни и образователни комплекти, откриване на гореща телефонна линия, психологически консултации, онлайн обучения и други. През изминалия месец като част от програмата стартира и мащабната информационна кампания "Направи го за тези, които обичаш". Тя цели да насърчи спазването на противоепидемичните мерките и да се бори с фалшивите новини в епидемичната обстановка, предоставяйки на гражданите надеждна информация и ангажирайки ги с каузата да се пазим взаимно.

 

Водещи

Най-четени