Ще отпаднат ли приетите допълнителни възнаграждения на депутатите 23.04 | 12:45

От „Демократична България“, които направиха предложението за 25 на сто допълнителни възнаграждения, също обявиха, че искат те да отпаднат

От iNews.bg

БСП иска да отпаднат приетите вчера допълнителни възнаграждения на депутатите в размер на 25 на сто. Според зам.-председателя на парламента Кристиан Вигенин, така ще се премахне механизмът, по който заплатите на народните представители се актуализират на всеки 3 месеца.

Кристиан Вигенин каза още:

"С тези предложения ще коригираме грешката, направена от НС. Искам да подчертая, че ПГ на БСП за България не подкрепя, направените вчера предложения и се надявам, и след обществената реакция, вчера и днес, тези наши предложения да намерят нужната подкрепа в НС".

От "Демократична България", които направиха предложението за 25 на сто допълнителни възнаграждения, също обявиха, че искат те да отпаднат.

Лидерът на групата в парламента Христо Иванов обясни, че информацията е представена спекулативно:

"И в този смисъл има усилия да се ограничи това, а не, че сега то е въведено и "ау скандал" - виждате ли, въведоха си нови пари. И мисля, че това е такава спекулация, която не прави чест на никоя медия".

Хасан Адемов от ДПС определи информацията за депутатските възнаграждения като "абсолютна лъжа"

"Аз съм от доста години в НС. Народни представители никога по този ред не са получавали, не 25% отгоре, а 1 ст. отгоре. На второ място, този текст, който се прие вчера, означава, че възнаграждението ще се намали със 75% и е ограничено на 25%. Така че, който твърди, че заплатите на народните представители са увеличени 25%, лъже безогледно".

В момента депутатската заплата е равна на 3 средномесечни заплати в обществения сектор.

Водещи

Най-четени