КТ “Подкрепа“: Да се спре пътуването на наши гастарбайтери заради коронавируса 01.04 | 12:00

С продължаващото придвижване на българи от и към Западна Европа има риск от втора вълна COVID-19 у нас, казва синдикатът

От iNews.bg

Конфедерация на труда "Подкрепа" излезе с отворено писмо към премиера Бойко Борисов заради продължаващите пътувания на български работници от и към Западна Европа, предаде БНР. Синдикатът настоява страната ни да не позволява да се създадат условия за повторна вълна на заразата чрез това непрестанно движение на хора.

Копие от отвореното писмо е изпратено и до здравният министър Кирил Ананиев и социалния министър Деница Сачева.

Синдикалистите призовават България да не отстъпва от наложените здравни ограничения.

За да има с какво да оцеляват тук, на българските граждани трябва да им се гарантира минимален жизнен доход до края на ограниченията, пишат от "Подкрепа".

Другото искане на синдиката е българското правителство да настоява пред държавите, които желаят да се възползват от евтиния труд на българските граждани, да бъдат задължени да се грижат за икономическото и здравно състояние на нашите съграждани.

Заминаващите български  работници трябва да бъдат уведомени предварително, че няма да бъдат допуснати обратно в страната ни, докато не отмине кризата.

От "Подкрепа" подчертават, че една от причините за навлизане и разпространение на заразата в България са именно завърналите се в родината си стотици хиляди българи.

Водещи

Най-четени