От днес: Нови цени за паркиране в морските ни курорти 01.06 | 21:15

Паяци, скоби и солени глоби дебнат по Черноморието

От iNews.bg

От днес в повечето курортни селища по морето се въвежда такса за паркиране. В много от населените места тя е различна в зависимост от това дали ще бъде платено с есемес, или на място в брой, информира репортаж на Нова ТВ.

Така в от днес в Слънчев бряг се въвежда платено паркиране и бариери. И тук като в Бургас работи "синя зона”.  "Освен с есемес "синята зона” ще може да се плаща и с монети. На две места имаме монтирани подобни апарати със съответните указания”, обясни Златко Димитров, изпълнителен директор на "Слънчев бряг”-АД пред камерите.

 Час престой, платен чрез есемес,  струва 1,50, а чрез монетния апарат - 2 лева. За неплатилите има скоби, които ще струват 25 лева, а ако паякът вдигне колата, ще трябва да платим 50 лева. Най-евтино е в държавните паркинги в комплекса. Там има 500 места. Ако оставим колата си за седмица, ще платим 60 лева.

 Близо 700 са паркоместата за туристите, които искат да посетят Несебър.  "От 1 до 4 часа включително по 2 лева на час, за денонощие цената е 8 лева”, обясни Никола Пейков, директор Дирекция "Транспорт” – община Несебър.   В Стария Несебър няма да ни сложат скоба, ако сме паркирали неправилно на улицата. Паякът ще ни вдигне колата и ще ни я върне срещу 36 лева.

 В Поморие вече работят 8 паркинга , ще се плаща само в два от тях. "На час ще се заплаща 1 лев с ДДС, а над 4 часа и до 24 часа таксата ще бъде 5 лева за лек автомобил”, обясни Марияна Музакова от община Поморие.  В Поморие паякът струва 48 лева. Репатриращи машини ще работят още в Созопол, Приморско и Царево.

 Във Варна и това лято няма работеща синя зона. В централната част има четири общински паркинга с общо 270 места. Цените за паркиране са 2 лв. за първия час и 1 лв. за всеки следващ. За денонощие цената е 12 лв.

 

 В Златни пясъци цените за парко място тръгват от 2 лева на час. За 24 часа престой цената е от 5 до 10 лева. На територията на комплекса работи и паяк.

Водещи

Най-четени