НС ще обсъди в петък декларация на ПП за приоритетите при кабинет с техен мандат 04.01 | 12:00

Депутатите изслушаха прави българския химн. На химна на ЕС обаче представителите на „Възраждане“ седнаха

От iNews.bg

С пожелание за крепко здраве и ползотворна работа от председателя на НС Вежди Рашидов започна първото за новия политически сезон заседание на парламента. Депутатите изслушаха прави българския химн. На химна на ЕС обаче представителите на "Възраждане" седнаха.

Традиционните декларации за началото на сезона, които трябваше да започнат с най-голямата парламентарна група ГЕРБ, бяха изместени от актуалната тема за програмната декларация на "Продължаваме промяната". Формацията е носител на втория мандат за съставяне на правителство.

Причината е, че в гласувания дневен ред не беше включено предложението на "Продължаваме промяната" за проект на решение с приоритети на евентуален бъдещ кабинет с техния мандат

Номинираният за премиер акад. Николай Денков призова народните представители от други парламентарни групи да си дадат сметка дали имат различни от предложените от тях приоритети.

В крайна сметка бе решено депутатите да обсъдят като втора точка в петък проекта на декларация, предложен от "Продължаваме промяната" за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание и мерките, необходими за тяхното постигане.

В декларацията си от трибуната на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призовава да се сформира редовен кабинет с ясна програма, която да решава реалните проблеми на хората и да препотвърди евроатлантическата ориентация на страната.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви в началото на декларацията си от трибуната на парламента, че съобщаването на приоритети, каквато е традицията, ще бъде лицемерие, тъй като на всички е ясно, че този парламент е с кратък хоризонт и предстоят предсрочни избори.

Водещи

Най-четени