В пазарджишката болница няма и едно свободно COIVD-легло 11.03 | 11:27

Следобед местният щаб решава ще въвежда ли нови мерки

От iNews.bg

Ситуацията в пазарджишката болница се усложнява. Всички легла за COVID-пациенти вече са запълнени, съобщи БНТ.

Обстановката започва да напомня на ситуацията през ноември, когато COVID-пациентите бяха толкова много, че чакаха пред спешното отделение някой да бъде изписан и те да бъдат приети на негово място.

Има покачване на приема на пациенти с COVID-19, затова преди десетина дни е възстановен приемът на пациенти с коронавирус в двете вътрешни отделения заедно с инфекциозно отделение. Има обособен интензивен сектор с 12 интензивни легла извън чистия карит, където се приемат най-тежките случаи. Отделно от това има триаж в урологията, където се разпределят и пациентите изчакват да излезе вече потвърденият PCR тест от Националната референтна лаборатория в София, след което се приемат в съответните отделения, обясни директорът на болницата д-р Красимир Темнилов.

В момента има настанени 102-ма пациенти с коронавирус и е останало едно свободно легло. Очаква се да се изпишат пациенти, за да се освободят около 5-6 легла за деня, но това е, ако няма наплив, уточни директорът. При наплив за 5-6 минути отново могат да бъдат напълнени.

През последното денонощие през болницата са преминали 50 пациенти, от които 11 са с коронавирус и са хоспитализирани.

Д-р Петкова, която работи в спешното отделение, заяви, че ситуацията е под контрол, но напливът на пациенти отново е завишен. "Напрежението идва от това, че при нас се обслужват всички пациенти, които имат клиника на коронавирус без да имат доказан такъв", каза още тя.

Местният противоепидемичен щаб ще заседава днес в 13:00 ч. Тогава ще стане ясно дали ще има нови мерки.

Водещи

Най-четени