В Пазарджишко обявиха частично бедствено положение 08.07 | 18:00

Причината е в скъсана дига на напоителен канал край село Ивайло

От iNews.bg

Частично бедствено положение обявиха на територията на община Пазарджик. Причината - скъсана е част от дигата на напоителен канал до село Ивайло, съобщава Нова телевизия.

Заради обилните валежи през последното денонощие се е повишило значително нивото на отводнителен канал. Той е свързан с напоителен канал в землището на село Сарая и тази сутрин около 9 часа се е скъсала част от дигата му. Служители на "Напоителни системи” са реагирали незабавно в засегнатия участък и така са предотвратили наводняване на земеделски земи и къщи.

С помощта на тежка техника скъсаната дига е укрепена, но е необходим спешен ремонт, за да не се стигне до по-голямо бедствие.

"Започнахме спешно неотложни възстановителни работи и към настоящия момент вече ситуацията е овладяна. Няма никаква опасност за населението, уведомени са всички”, заяви  Снежина Динева - изп. директор на "Напоителни системи".

"Рискът е голям и за град Пазарджик, и за село Ивайло, тъй като отводнителните канали им е трудно в момента да поемат цялата вода от напоителния канал”, каза Сашка Целева - управител на НЦ клон "Тополница".

Водещи

Най-четени