И Сидеров поиска оставката на Лозан Панов: Да си прави партия! 10.05 | 18:28

Поведението му е неприемливо и недопустимо за председател на Върховен касационен съд, категоричен е лидерът на "Атака"

От iNews

 Висшият съдебен съвет и магистратската общност да настояват за оставката на председателя на Върховния касационен съд. За това призова лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който се чуди защо тя още не е факт, съобщава Канал 3. 

Повод за апела му са излезлите публично записки от срещите на шефа на ВКС с представители на Еврокомисията, които пишат докладите по Механизма за сътрудничество и оценка. 

"Не може да си председател на ВКС и да политиканстваш! Това е просто недопустимо! Недопустимо е също така да работиш срещу родината си пред представители на Еврокомисията или каквито и да са били институции в Брюксел. Това го правят и други - аз си спомням един евродепутат от десницата, който даже беше съучастник в завеждане на дело срещу България", добави Сидеров. 

Той припомни, че още заради Апартаментгейт шефът на ВКС е трябвало да подаде оставка, както щеше да стане в някоя от западните демокрации. 

Той даде пример с действията на Цветан Цветанов и шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и беше категоричен, че Лозан Панов не може да бъде изключение и принципът трябва да е еднакъв за всички. 

Водещи

Най-четени