И вторият опит за избор на нов шеф на СГС се провали 13.03 | 14:28

Не избраха нито един от двамата кандидати, единият реши да се оттегли

От iNews.bg

И вторият опит за избор на нов шеф на СГС остана неуспешен. Съдийската колегия на ВСС не успя да избере председател на Софийския градски съд. Единият кандидат - Евгени Герогиев, получи 5 гласа, а вторият - Светлин Михайлов - само два. Седем души от колегията бяха против и двамата кандидати, предаде Нова ТВ.

Все още няма наказани за случилото се в градския съд, припомни по време на дебата преди гласуването председателят на ВКС Лозан Панов и продължи, че вместо това са раздавани индулгенции. Всичко това демотивира, посочи Панов. Той заяви, че Светлин Михайлов е скандално прославил се.

Седвалин Мавров подкрепи по време на дебата Светлин Михайлов и каза, че вероятно винаги ще има недоволни, защото управлението на СГС е много тежка задача. Скоро заради външните въздействия няма да има кандидати за ръководитиели в системата, продължи още Мавров.

Цветника Пашкунова на свой ред заяви, че подкрепя Евгени Георгиев и припомни професионалните му качества. А Атанаска Дишева, която също подкрепя Георгиев, допълни, че той добре познавал градския съд. По-подходящ за поста и според Красимир Шекерджиев бил Георгиев. 

След гласуването Светлин Михайлов заяви, че няма да се кандидатира отново в следващата процедура, а за Георгиев било рано да отговори.

Водещи

Най-четени