В търсене на истината! Бащата на разсъблечена студентка иска записите от камери 24.10 | 07:44

Полицайката е издържала теста с детектора на лъжата

От Цанка Донкова

Битката на студентката Борислава и семейството ѝ в търсене на истината продължава. Момичето твърди, полицейска служителка от 4-то столично РПУ е превишила правомощията си и я е съблякла при унизителен личен обиск.

"Ако действително по време на проверката на дъщеря ми са снимали камери в района, моля записите да бъдат показани публично от полицията. Но дори да не го направят, по делото, което ще водим, ще настояваме да бъдат предоставени на съда. Ще поискаме и експертиза за точния ден и час на записите." Това заяви Христо Латинов, бащата на студентката, съобщава в. "Труд".

Електронни медии съобщиха, че "има обрат по случая "Борислава", тъй като служителката на МВР е издържала теста с детектора на лъжата, а на записите от камери в района изобщо не се виждало да има претърсване на момичето, тримата спътници и техния автомобил.

В близост до мястото на булевард "Св. Наум", където на 17 октомври към 2:30 ч. е спряна групата младежи, няма охранителни камери. Видеонаблюдение има на сгради, отдалечени на около 50-60 метра. Обективите на камерите обаче са обърнати към входовете, а не към булеварда.

Борислава и близките продължават да търсят граждани, преминали в района и станали очевидци на полицейската акция.

Водещи

Най-четени