В борбата с пандемията: Браншът има готовност да предостави над 3 хил. легла за "карантинни хотели" 05.11 | 14:41

Според Николова, практиката в други държави показва, че такива хотели се използват като буферни за хора, които трябва да са под изолация

От iNews.bg

Хотелиерският бизнес има готовност да предостави над 3 хил. легла в цялата страна, където да се настаняват карантинирани лица, хора в изолация и близки на болни от Covid-19. Това стана ясно след среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представители на Националния борд по туризъм и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Очаква се Министерството на здравеопазването да предостави информация за санитарните изисквания, на които трябва да отговарят местата за настаняване, определени като "карантинни хотели", както и как хотелиерите биха могли да получат финансиране, съгласно приетите мерки за борба с Covid-19.

Според Николова, практиката в други държави показва, че такива хотели се използват като буферни за хора, които трябва да са под изолация и не могат да го направят в домовете си, за да не заразят близките си, както и за лица, които пристигат от чужбина и подлежат на задължителна карантина. 

Водещи

Най-четени