И това измислиха - чаша, с която не си гориш езика 31.10 | 12:27

Умна чаша за чай и капучино с вграден термометър предпазва от опарване на устните и езика и подсказва най-добрия момент за пиене на течността

От Кремена Бедерева

Умна чаша за чай и капучино с вграден термометър предпазва от опарване на устните и езика и подсказва най-добрия момент за пиене на течността, пише в. Daily Mail.

Новият продукт с голяма точност измерва температурата на нещата, които се наливат в него. Артикулът се нарича Smart mug и е разработка на живеещата във Великобритания изобретателка Евита Крумина. Умната чаша дава точни указания дали течността в нея е прекалено топла, прекалено студена или е с идеална температура за консумация, допълва БТА.

Термометърът е монтиран на външната й стена. А символи за чай и кафе отчитат на какви градуси да бъдат консумирани. Чашата е снабдена с шест светлинни индикатора, ориентиращи потребителя за топлото, студеното и препоръчителното ниво за консумация.

Тя действа на принципа на термоелектричеството и не се нуждае от зареждане, тъй като се снабдява от енергия при промяна на температурите. Смарт приборът има ефективен живот от десет години.

Много често чаят, кафето и капучиното се сервират с температури между 70 и 85 градуса по Целзий, при което могат да предизвикат силно опарване на устата. Именно това се избягва със Smart mug.

Водещи

Най-четени