Д-р Симидчиев побесня: Закриването на НОЩ изглежда като нарочно действие на Борисов за дестабилизация 15.04 | 23:01

Лекарят в мен не може да разбере или оправдае как в момент, в който все още сме в активна пандемична ситуация с пълни болници и неясна треактория на новозаразените се абдикира от каквото и да е управление на този процес, написа топ пулмологът

От iNews.bg

Топ пулмологът Александър Симидчиев разкри, че е покрусен от изненадващата вест, че националният оперативен щаб за борба срещу коронавируса е разформирован от премиера в оставка Бойко Борисов. Вестта за разпускането на ръководения от генерал Венцислав Мутафчийски щаб обикаля България, а хората се чудят защо това решение е взето точно сега и дали не е вид реваншизъм от страна на министър-председателя, който днес добре чу в Парламента (макар да не се появи в сградата), че партията му ГЕРБ остава в тотална изолация и никой извън нея не иска да има общо с досега управляващите.

Дори се стигна до прецедент да няма обща снимка след първото заседание на новото 45-о Народно събрание.

Ето какво мисли по въпроса доктор Симидчиев, който е и новоизбран депутат от Демократична България, а мението му е сред най-търсените от телевизиите, когато иде реч на коронавируса:

Новината ме покруси. Изказването няма нищо общо с това, че от ден съм в парламента. То е лично и медицински мотивирано. Това изглежда като активно действие за дестабилизиране на контрола на пандемията, лишавайки я от действащо управленско и координиращо въздействие. Лекарят в мен не може да разбере или оправдае как в момент, в който все още сме в активна пандемична ситуация, с над 2300 новозаразяващи се дневно (на седмична база), с почти 120 загиващи дневно (на седмична база), пълни болници от които 8% в интензивни отделения и неясна треактория на новозаразените се абдикира от каквото и да е управление на този процес.

Кое наложи това? Какви мерки се предлагат в замяна? (това което чух са "брифинг-и" които не служат да управляват, а само да констатират).

Водещи

Най-четени