Д-р Трифонов: Носенето на маски на открито е абсурдно, няма медицинска логика 20.10 | 19:07

Намаляването на карантината от 14 на 10 дни след положителен резултат за COVID19 е правилна мярка, смята лекарят

От iNews.bg

Носенето на маски на открито е абсурдно, това е мое лично мнение, заяви пред БТВ д-р Трифон Вълков, който работи на първа линия в Инфекциозната болница в София.

"Логика няма. Който търси логиката, трябва да я търси далеч от медицината. Тя не е медицинска. Медицинска логика в това аз да се разхождам навън – било 20, било 15, било 8 градуса, било и 25 градуса с маска, да си разхождам кучето в Южния парк и да нося маска при положение, че около мен няма никой или сме двама души на някакво разстояние около метър, а както казвате вие да сме в един ресторант 50 или човека, през маса наредени, на затворено, и няма как там да ни накарат да носим маски, защото ние сме седнали да вечеряме, то е абсурдно. Логиката не съществува”, каза той.  Д-р Трифонов каза, че  намаляването на карантината от 14 на 10 дни след положителен резултат за COVID19 е правилна мярка.

"Още преди няколко месеца на страницата на института "Роберт Кох" беше написана статия, че техният опит с пациенти, които са над 17 000, след 5-ия - 7-ия ден отделянето на вируса в носоглътката и опасността ние да заразим при контакт, дори по-близък контакт, възприемчив индивид е много малка и има резон да бъдат намалени тези 14 дни"

Водещи

Най-четени