И В.Търново отваря детска градина и ясла за децата на медици и полицаи 26.11 | 15:46

На директорите им вече е възложено да организират работата по специфичния режим

От iNews.bg

Една детска градина и една детска ясла ще работят във Велико Търново за децата на лекари, медицински сестри, санитари, персонал в здравните заведения и в социални услуги в 24-часов режим, фармацевти, полицаи – хората на първа линия в борбата срещу епидемията от коронавирус.

Кметът Даниел Панов посочи, че двете учебни институции за най-малките остават отворени в периода на действие на извънредните противоепидемични мерки – от 27 ноември до 21 декември, включително и през почивните дни.

Ще бъде създадена необходимата организация на работа, която да позволи също вечерна грижа за малчуганите, включително и пренощуване, ако даден родител е нощно време на работа и няма възможност негови близки да гледат детето.

Избрани са Детска градина "Райна Княгиня" и Детска ясла "Пролет". Местоположението им е в кв. "Колю Фичето" – в близост до МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" – болницата с най-голямо натоварване в грижата и лечението за пациенти с коронавирус.

На директорите на детските градини и детските ясли вече е възложена организационната работа по осигуряването на специфичния режим на работа.

Провежда се и проучване за броя на децата, чиито родители са сред хората на първа линия срещу Covid-19.

Водещи