"Телефонната закачка" - хит на 1 април 01.04 | 08:00

И тази година доста хора избират "телефонното прецакване", за да се пошегуват със свои близки

От Теодора Кокаланова

По традиция доста хора избират "телефонното прецакване", за да се пошегуват със свои близки за 1 април – Международния ден на хумора и шегата. Статистиката сочи, че в последните три години телефонните прецаквания са най-разпространения начин за шеговито отбелязване на първи април.

Причините за това са няколко - всички се хващат на шегата, евтино е и остава безценен спомен, за който се говори години наред, уточни Бояна Попова, продуктов мениджър в компания, която предлага услугата "Телефонна закачка".

По думите й са разработени най-разнообразни телефонни шеги, подходящи за всички - мъже, жени, тийнейджъри. "Определено има такива, които се харесват и поръчват много повече - например "Радио шега", "Влюбен" и др. Шегите с еротична тематика логично биват предпочитани, защото покриват по-широка аудитория – влюбени винаги има", споделя Попова.

За начина тя обясни, че обикновено потребителите влизат в сайта, прослушват безплатно всички шеги и просто избират най-подходящата за тяхната "жертва". Регистрация не се изисква. А след като жертвата получи шегата си и поръчителят, и получателят могат да чуят реакцията на "потърпевшия" от конкретния телефонен номер.

Бояна Попова разказа, че понякога хората започват да изпращат шеги докато са заедно, за да видят реакцията на "жертвата" на живо. "В случай, че нямате такава възможност, компанията позволява да преслушате реакцията на своя близък на избраната от вас закачка и да се насладите на мига", допълва тя.

Тази услуга е популярна навсякъде по света, но в България е развита по уникален модел, информира БТА. Всъщност само ние предоставяме възможност да се проследи реакцията на "жертвата" на закачката. "Това преслушване не е еднократно - след време можеш пак да я чуеш, защото системата те помни", посочи Попова.

Водещи