"Протестна мрежа" отново сипе компромат срещу Пеевски 02.05 | 18:14

Този път пишат писмо до АЛДЕ

От iNews.bg

За пореден път от неформалната гражданска структура "Протестна мрежа” сипят компромати. Преди няколко седмици активисти на "Протестна мрежа" внесоха сигнал до прокуратурата срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев за организирана престъпна група, като в него се пояснява, че наличието на престъпление от общ "характер" е евентуално. От КТБ категорично отхвърлиха подобни твърдения и опитите да бъде заблудено обществото.

Последва сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров от председателят на надзорния съвет на Корпоративна търговска банка Цветан Василев за набедяване.

Основание за сигнала са неверните твърдения на лицата Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов – членове на "Протестна мрежа", които ясно съзнавайки невинността на г-н Цветан Василев, са му приписали пред обвинител номер едно участие в създаването на организирана престъпна група, съобщиха от пресцентъра на финансовата институция.

Този път от "Протестна мрежа" са изпратили отворено писмо до Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). Те уведомяват ръководството на партията за 14 факта за Пеевски, който е на второ място в листата на ДПС за предстоящите евроизбори, тъй като самото ДПС членува в АЛДЕ.

От "Протестна мрежа" посочват за тези факти, че са неща, които "трябва да знаете, но няма да чуете от контролираните и зависими политици, медии, социолози и коментатори”.

В резултат на тези факти от "Протестна мрежа” определят записаният под номер 2 в листата на ДПС за евроизборите политик като "символът на мафията, а кандидатурата му – отмъщение срещу гражданския протест”.

Водещи

Най-четени