„Да, България“ със сериозна заявка за изборите, отказва да прави коалиции 27.01 | 08:33

В парламента новата партия ще се бори за създаването на широк антикорупционен блок

От iNews.bg

Всички политически партии с нетърпение очакват датата 26 март, когато ще са предсрочните парламентарни избори. За представянето си на тях новата политическа група "Да, България" е взела решение да не влиза в коалиции. А след като влезе в парламента, формацията ще се бори за създаването на широк антикорупционен блок.

"Сега е по-добре всеки да работи за собствения си политически облик, вместо да се влиза в коалиция още преди съдът да е регистрирал отделните формации. Не мисля, че целта трябва да е да се борим за един дял от наследството на 7-те процента на (кандидат-президента от РБ и настоящо лице на "Нова република”) Трайчо Трайков. Стратегическата ни цел е да излезем от тези 7%, да престанем да третираме българските избиратели като стабилни блокове, които трябва да парцелираме", обясни лидерът формацията и бивш правосъден министър Христо Иванов пред bTV.

По думите му вече в парламента "Да, България” и всички други, които искат страната ни да се развива, трябва да застанат зад антикорупционна харта, като така общото политическо действие ще е с акцент не върху листите, а върху каузата: "Ние трябва да отворим широк фронт на статуковото”.

"Да, България” казва едно просто нещо – БСП, ГЕРБ и ДПС не са лява, дясна и либерална формация, а са системни партии от корупционната система на управление в България. Те с десетилетия показват, че не просто нямат намерение да се справят с корупцията, а каузата им е да запазят този корупционен модел на управление (…) "Да, България” няма желание за препарцелиране на дясното пространство, нашата цел е да предложим на избирателите на тези три големи партии инструмент за по-добро бъдеще на България чрез справяне с корупцията”, категоричен беше Христо Иванов.

Водещи

Най-четени