18-годишен изнасили и уби възрастна жена 10.12 | 12:38

Зверството е извършено на връх Никулден в гр. Бяла черква

От iNews

Окръжната прокуратура във Велико Търново ръководи досъдебно производство за изнасилване и последвала смърт на възрастна жена в гр. Бяла черква.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем 18-годишния Д. Г. за това, че на 06.12.2018 г. в град Бяла черква е изнасилил 70-годишната П. С., принудил я със сила, изразяваща се в нанасяне на удари с юмрук в лицето и притискане на устата и носа с ръка. Вследствие на действията на обвиняемият жената се е задушила и е починала.

Извършеното престъпление представлява особено тежък случай. Тялото на жената е намерено в дома й на 8 декември от нейна близка.

С постановление на наблюдаващ прокурор на 9 декември извършителят на престъплението е задържан за 72 часа до довеждането му пред съда. От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Д.Г. е извършил престъплението, в което е обвинен  и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Поради това Окръжна прокуратура – Велико Търново ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Действията по разследването продължаван под ръководството на прокуратурата.

Водещи

Най-четени