18-годишен извади пистолет и стреля след спор за предимство на пътя 04.01 | 17:02

Агресорът е арестуван, оръжието е било газово

От iNews.bg

Агресия и стрелба на пътя. 18-годишен софиянец е в ареста, след като е стрелял с газов пистолет, за да сплаши друг млад шофьор. Инцидиентът се е случил в Пловдив.

Сигналът е подаден на телефон 112 снощи малко преди 21:00 часа, съобщава БНТ. Единият шофьор е на 18, а другият на 19 години. Работи се по версия, че причината за спора е отнето предимство и засичане на движението. Двамата шофьори са се преследвали през няколко кръстовища и булеварди. А точно на моста на булевард "Васил Априлов" 18-годишният е стрелял в движение с газов пистолет.

За да избегне по-сериозен спор и контакт, другият е поел веднага надясно по връзката за булевард "Марица". Стрелецът е задържан на входа за Асеновградско шосе. В пистолета е имало един патрон. Оръжието е законно притежавано, а тук е моментът да припомним, че самият режим на притежаване на газов пистолет у нас е много либерален. Необходимо е единствено оръжието да се регистрира в районното по местоживеене в 14-дневен срок след закупуване.

Според очевидци в колата на стрелеца е имало още 2 момичета, които вероятно той е прибирал в Асеновград след купон. Той е взел шофьорска книжка съвсем скоро - на 30 ноември миналата година, а колата е била на баща му. В момента разследващите проверяват видеонаблюдението в района.

Ако се докаже участие в гонка, всички участници в нея подлежат на санкция от три хиляди лева при първо нарушение и отнемане на книжаката за 12 месеца. При второ нарушение глобата е 5 хиляди лева. Свързахме се с потърпевшия младеж, по когото е стреляно, но той отказа коментар. От полицията обясниха, че по случая е образувано бързо производство.

Инспектор Ботьо Гиргинов от Пътна полиция - Пловдив обясни: "Работим по всички данни за установяване както на нерегламентираното поведение на двамата водачи при движението им през улиците и булевардите на град Пловдив, така и допълнителни данни, които биха довели до изясняване на тези обстоятелства. Установено е, че пистолета е газов, но придобит и в регламентирания срок, регистриран".

По данни на полицията подобни случаи на агресия в града не са обичайни. Последният такъв инцидент е отпреди година и половина с участието на двамата възрастни мъже.

Водещи

Най-четени