18-годишен с книжка от един месец помете две жени на тротоар 03.11 | 10:47

Едната е починала на място, другата е в кома в болница

От iNews.bg

Тази сутрин около 08:02 ч. в Районно управление – Карнобат е получено съобщение за тежък пътен инцидент, възникнал на карнобатската улица «Петър Берон» № 33 А, при който 18 годишния карнобатлия А.Д. / с едномесечен шофьорски стаж/, управляващ л.а. «Мерцедес», с бургаска регистрация, вероятно поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, се качва с автомобила на тротоара и блъска намиращи се там две възрастни жени. При инцидента едната загива на място, а втората – К.Г., 84 годишна от Карнобат е откарана в кома в УМБАЛ – Бургас / в момента здравословното й състояние се уточнява/.

Своевременно водачът на автомобила е задържан от служителите на Районно управление – Карнобат и тестван за употреба на алкохол, като дрегера е отчел отрицателен резултат. Предстои тестването му за употреба на наркотици. Работата по установяване самоличността на загиналата жена продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

В тази връзка, а и за популяризиране на трите етапа на стартиралата акция «Зима» в понеделник – на 05.11.т.г. от 14.00 ч. в залата на ОДМВР – Бургас, разположена на ул. «Христо Ботев» № 46, ще се проведе брифинг с участието на началника на «Охранителна полиция и КАТ» при ОДМВР – Бургас – комисар Неделчо Рачев, директора на СБА – Бургас – г-н Михалев, директора на БЧК – Бургас - Виолета Радева, директора на общинско предприятие «Транспорт» - Андрей Рунчев, ежегодния организатор на рали «Бургас» - Радко Петров и автомобилния състезател и председател на спортен клуб «Елена Тийм» - Бургас – Павлина Апостолова.

При желание от ваша страна можете да отразите мероприятието! Моля Ви бъдете точни!

Водещи

Най-четени