2 години пробация за хулиганските прояви на Волен Сидеров 05.07 | 14:45

Лидерът на „Атака” иска наблюдението върху нас от Брюксел да отпадне, тъй като вече има осъден депутат

От iNews.bg

Окончателната присъда, която получава Волен Сидеров за хулиганските си прояви, е 2 години пробация. Освен това за същия период от време лидерът на "Атака” ще се разделя и с 25% от месечната си заплата. Паралелно с това 2 пъти седмично ще се среща и с пробационен служител. Това е окончателното решение на Софийския градски съд по 5 дела за общо 9 хулигански прояви на Сидеров, съобщава БНР.

Преди решението от прокуратурата поискаха наказанието на Сидеров да бъде увеличено с 1 година заради "цялостната престъпна дейност" на лидера на "Атака". Съдът обаче не се съгласи, припомняйки, че петте присъди пробация са в резултат на споразумение между държавното обединение и Сидеров и неговата защита. И в този смисъл, ако прокуратурата е смятала, че за тази цялостна престъпна дейност трябва да има по тежко наказание, трябвало да се договори с него.

Решението на СГС не е окончателно и може да бъде протестирано или обжалвано пред Софийския апелативен съд. Засега от прокуратурата не казват какви са намеренията им.

Самият Сидеров пък използва своето наказание, за да се обърне с призив към медиите да уведомят Европейската комисия за случилото се в съдебната зала и да поискат, заради това, че вече има осъден депутат, да падне евронаблюдението.

Водещи

Най-четени