21 км от границата с Турция още нямат ограда 12.05 | 13:49

МВР има проблеми с усвояването на средства, каза Валентин Радев

От iNews.bg

От оградата по границата с Турция остава да бъдат достроени още 21 км, които са в частта около Хасково, река Тунджа и река Резовска, и река Делийска при Бургас. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на парламентарния контрол, предаде БГНЕС. На въпроса кога ще бъде построена в крайна сметка оградата, той отговори, че не знае, като добави, че възложители са областните управители.

От трибуната на парламента Радев призна, че има проблем с усвояването на 160 млн. евро, бавно стават обществените поръчки. "Но ние няма да променим съществено това, което в момента съществува, тъй като се справяме добре”, каза той. Радев подчерта, че като влязъл в МВР, са били усвоени 1,53%. "Вчера ми докладваха, че 3 от големите поръчки за близо 50 млн. – числото не е точно - са отворени, вече вървят процедурите, това е оптимистично. Това го е направило служебното правителство, успели са да пуснат тези поръчки", коментира още той.

Радев се надява се, че средствата ще бъдат усвоени. Срокът е 1 октомври за първите 101 млн. и 1 януари за останалите 59 млн. "Надяваме се, че ще ги усвоим. Имаме уговорката от нашите партньори, че ако не успеем, ще се удължи срокът. Но това го казвам само като опция", каза още той.

Водещи

Най-четени