40% от третия лъч на метрото са готови 11.11 | 13:16

Ще има и удължение в столичните квартали „Люлин” и „Студентски град”

От iNews.bg

Третият лъч на метрото, който се изгражда в момента, ще бъде готов до септември 2019 г.  Подземната железница ще свърже тогава отсечката от Попа до "Красно село”. Станциите в  "Хаджи Димитър” и "Овча купел” обаче ще останат за 2020-а,предаде Off News.

Това обяви директорът на "Метрополитен” инж. Стоян Братоев по Дарик. Той обясни, че ще има и удължение на метрото в столичните квартали "Люлин” и "Студентски град” и тогава София ще обслужва близо 60% от гражданите. Така ще изпреварим и Виена, уточни Братоев с уговорката, че това  ще се случи след 10 години. 

Близо 40% от изпълнението на новите станции от последната метролиния са готови, заяви шефът на подземната железница инж. Стоян Братоев. До края на 2019 г. се очаква да е готов и участъкът до "Владимир Вазов". 

Виждам допълнително удължаване в "Люлин" по посока Околовръстното, защото "Люлин" е 140-хиляден квартал и има само 2 станции. В момента правим проучване за трасето по втората линия в южна посока, включително отклонението към Студентски град и още една станция да има на Черни връх, допълни инж. Стоян Братоев. 

Водещи

Най-четени