41 дни и нощи поред! Протестиращите с нови интересни инициативи в София и из страната ВИДЕО 18.08 | 21:11

В Стара Загора пък е блокиран изходът за АМ "Тракия". Там хората са насядали на пътното платно и четат книги, играят на спортни игри

От iNews.bg

С пълна пара продължават антиправителствените протести в 41-ия ден от началото им. И днес протестиращи се събраха пред Президентството, за да поискат оставка на правителството и на главния прокурор, да се обявят против паралелната държава, ръководена от Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Отровното трио от водачи на протеста - Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков държаха речи пред хилядите протестиращи в Тиъгълника на властта.

В Стара Загора пък е блокиран изходът за АМ "Тракия". Там хората са насядали на пътното платно и четат книги, играят на спортни игри - всичко това, както и мнения за ината на властимащите да се задържат на постовете си - ГЛЕДАЙТЕ ПО-ДОЛУ ВИДЕАТА И АКТУАЛНИТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ В СОФИЯ И ИЗ СТРАНАТА.

По-рано през деня на ключовия Орлов мост (Орловград, както го наричат хората) бе издигнат Паметник на Свободата.

Той е кулминацията на похода, започнат от двама млади протестиращи – Огнян Христонев и Атанас Бюлбюлев. Двамата тръгнаха от Свиленград преди четири дни с парче релса от теснолинейка в ръце. Днес релсата е в основата на паметника на протестиращите граждани.

Релсата е символ на всички празни обещания и неизпълнени ангажименти на това правителство, а и на предишните, уточни Анастас Гогов, който носи релсата до входа на София.

Протестиращите напомнят, че преди две години на 1-ви август, тогавашният вицепремиер Валери Симеонов се закани: "Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя”. Така релсата, която момчетата са донесли, се е превърнала в символ на празните обещания.

За да издигнат паметника, протестиращите донесоха камъни, тухли, бордюри, плочки и винкели.

Иначе, на другите три ключови кръстовища в столицата граждани се събраха за 41-ви пореден ден на антиправителствен протест. Край Президентството те отново настояха за оставка на правителството и на главния прокурор. Те настояват още за дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, свикване на ВНС за промени в Конституцията. На площад "Независимост" се събраха хора, които се канят да тръгнат на традиционното им шествие с цел отново да се опитат да блокират булевард "Ситняково".

Остават блокадите на три ключови кръстовища в София – на Орлов мост, при Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски” и до площад "Независимост”.

При протестите на булеварда вчера бе блокирано кръстовището пред румънското посолство на булевард "Ситняково” в столицата, където се стигна до сблъсък между протестиращи и жена, която опита да премине с колата си като камикадзе. В колата бяха още мъж и двете деца на жената. Трима участници в нерегламентираните протестни действия са задържани за проявена агресия към семейството, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

По-рано днес по инициатива на гражданското движение БОЕЦ беше блокирана Централната избирателна комисия, акцията беше подкрепена от гражданската платформа "Изправи се.БГ” на Мая Манолова

Водещи

Най-четени