44 000 автомобила проверени за е-винетки от началото на годината 28.02 | 14:45

Шефът на АПИ проследи на терен работата на тол – екипите

От iNews.bg

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски инспектира работата на служителите на Националното тол управление на територията на област Ловеч. Тол контролът на превозните средства, пътуващи по републиканските пътища на територията на областите Ловеч, Велико Търново, Плевен и Габрово, се осъществява от 40 инспектори и 11 правоприлагащи автомобила.

До 26 февруари на територията на цялата страна екипите на тол контрола, съвместно с "Пътна полиция", са проверили над 44 хил. автомобила. На нарушителите са наложени над 1300 компенсаторни такси, съставени са и над 180 акта за установяване на административно нарушение. Общата стойност на наложените компенсаторни такси, които са платени на постерминалите, с които разполагат инспекторите, е близо 64 000 лв. От тях около 59 000 лв. са от шофьорите на леки автомобили, а 5 200 лв. са от водачите на останалите видове превозни средства. Отделно шофьорите могат да платят компенсаторната такса и на касите на оператори, които приемат плащане в брой към банковата сметка на Националното тол управление, както и чрез банков превод или на граница преди излизане от страната. Днес, тол контролът в Ловеч до обяд бе наложил най-високата компенсаторна такса от 175 лв. на шофьор на тежкотоварен автомобил без е-винетка.

Е-винетки в момента се продават от над 8200 точки и всеки може да купи както предпочита и му е най-удобно. On-line чрез интернет страниците bgtoll.bg, vinetki.bg и А1.bg, мобилното приложение, чрез 428-те терминала за самотаксуване или в брой на гише.

На територията на Ловешка област има 12 терминала за самотаксуване. Каси за покупка на електронна винетка кеш има в ОПУ-Ловеч, както и във всички останали областни пътни управления. Винетка може да бъде купена чрез плащане в брой и на 3000 каси на "Български пощи" ЕАД, в 2300 каси на "Изи пей", в бензиностанциите ОМВ и Лукойл, в офисите на мобилния оператор А1.

Водещи

Най-четени