5 години затвор грозят наш ученик в Дания за опит за убийство 09.07 | 15:10

Младежът се опитал да заколи друг непълнолетен пред супермаркет в Китен

От iNews.bg

Непълнолетен младеж от Девин, който постоянно живее в датската столица Копенхаген, може да попадне в затвора у нас за 5 години. Причината е, че вчера Петър Русев се е опитал да убие друг непълнолетен. Екшънът се е разиграл пред супермаркет в Китен. Русев извадил нож и нанесъл няколко удара в областта на шията и гърдите на Б.М. В резултат на това причинил порезна рана от лявата страна на шията, порезно прободна рана в основата на врата и порезно прободна рана в дясна гръдна половина, която е проникнала в гръдната кухина. За щастие обаче момчето е оживяло.

Нападателят е бил задържан и вече му е повдигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление, за което НК предвижда наказателна отговорност от 10 до 20 години лишаване от свобода. Наказанието, редуцирано съгласно нормата на чл.63, ал.1, т.2 НК, е лишаване от свобода до 5 години.

Тъй като Русев няма адрес на територията на България и е налице реална опасност да се укрие, Окръжна прокуратура Бургас е постановила задържане за срок от 72 ч.  

Водещи

Най-четени