50 ден на протести: Защо Иван Гешев живее в резиденция "Бояна"? 27.08 | 19:15

Вчера самият Иван Гешев обяви, че живее на държавен имот по препоръка на службите за сигурност

От iNews.bg

50 ден на антиправителствени протести, а исканията остават непроменени -  оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Днес протестиращи попитаха защо главният прокурор Иван Гешев живее в резиденция "Бояна".
Вчера самият Иван Гешев обяви, че живее на държавен имот по препоръка на службите за сигурност, а днес от "Отровото трио" прочетоха постановление на Министерски съвет, според което резиденция "Бояна" може да се обитава само от държавния глава, вицепрезидента, министър-председателя, чужди президенти и делегации, посещаващи страната.
"В качеството си на държавен глава ли Гешев обитава резиденця "Бояна" и "Има ли каскет в храстите?", попитаха от "Отровното трио" във видео в Фейсбук. Друг от въпросите им е защо главният прокурор се охранява от Бюрото за закрила на свидетелите.
По-рано днес протестиращи и представители на сдружение "БОЕЦ" също изразиха недоволството си от главния прокурор като блокираха централния вход на Съдебната палата.
Към 8:50 часа сградата с двата лъва - "бърлогата на мафията", както протестиращите я нарекоха, е все още затворена.
Недоволните замеряха сградата с яйца като израз на гражданско презрение към онези, които предадоха и продадоха държавата на мафията.
Малко по-късно беше блокиран и задният вход на сградата с думите, че от там обвинител №1 влиза към работното си място. Протестиращите замериха сградата с яйца, а след това  се преместиха и при страничните входове на институцията.
В 9:00 часа протестиращите се върнаха пред централния вход на сградата и изразиха желанието си да влязат вътре. 
"Още със своето назначение Иван Гешев заяви, че не уважава разделението на властите, още тогава той демонстрира, че неговата роля е да бъде бухалка за неудобните и да защитава своите господари", заяви Георги Георгиев от "БОЕЦ".

Водещи

Най-четени