7 арестувани с наркотици около училища в Пловдивско само за ден 20.02 | 14:40

Един от задържаните дилъри е на 15 години

От iNews.bg

Само за ден са образувани 5 бързи производства за  употреба на наркотични вещества и 2 досъдебни производства за разпространение на наркотици в района и около учебните заведения в област Пловдив. Задържани са 7 лица. Резултатите са част от проведената специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в близост до учебни заведения на територията на Пловдивска област. Действията са осъществени от служители на ОДМВР-Пловдив и колегите им от РУ-Раковски и Хисаря, под наблюдението на прокуратурата.

Проверени са общо 84 учебни заведения, обходени са и 20 места на открито, в близост до училищата, където подрастващите се събират. В хода на акцията са установени  учениците от пловдивски училища на възраст от 15 до 19 години,  с марихуана и амфетамин. В Раковски е образувано бързо производство за  престъпление по чл. 354А  ал 1 от НК. Повдигнато  е обвинение за разпространение на наркотици на 15-годишен младеж, в който полицаите са намерили дози, а в последствие негови непълнолетни клиенти потвърдили, че той е разпространявал дрога. Служители на Шесто РУ-Пловдив са задържали трима за наркоразпространение в близост до учебни заведения.

В Хисаря за управление на МПС под въздействие на наркотични вещества са задържани двама водачи. Единия от проверените е шофирал и след употреба на  алкохол. 

В хода на операцията са проверени 1 400 лица и над  700 автомобила, за установени различни по вид нарушения по ЗДвП и ЗБЛД са съставени 50 акта.

Водещи

Най-четени