8 г. затвор за серийния убиец Сиси за данъчни измами 06.12 | 19:10

Станислав Ангелов прибави още едно наказание към 30-годишната си присъда

От Диана Цветкова

Осем години затвор получи признатият за сериен убиец Станислав Ангелов – Сиси по обвинение за данъчни престъпления.

Сиси, който излежава 30-годишна присъда за убийствата на Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева, Кирил Христов, както и за ликвидирането на наркодилъра Николай Христов – Хайо, бе признат за виновен от Пернишкия окръжен съд.

Той ще излежава новата си присъда при първоначален строг режим, като трябва да плати и глоба в размер на 13 000 лв.

Съдът отне в полза на държавата апартамент на столичния бул. "Скобелев",заради който Ангелов уби съученичката си Биляна Кръстева. В полза на държавата се отнема и негов автомобил Mercedes, съобщава БТА.

Освен това Сиси трябва да издължи и равностойността на още три автомобила и недвижим имот в пернишкото село Кладница.

Баща му Ангел Лазаров получи условна присъда от 3 години с петгодишен изпитателен срок. След като бе признат за виновен по същото дело, той ще трябва да плати и 20 000 лева глоба. Други 12 000 лв., които е взел като лихва от един от свидетелите по селото, се отнемат в полза на държавата.

Сиси и баща му трябва да заплатят и разходите по съдебния процес, както и средствата, похарчени от МВР в досъдебната фаза на производството.

Разследването за данъчни престъпления срещу Станислав Ангелов и баща му започна, след като той влезе в общественото полезрение с обвиненията за серийните убийства.

На прокуратурата направили впечатление възможностите на семейството и обвинителите се усъмнили, че парите, с които разполага, не отговарят на декларираните доходи – от фамилията работел само бащата, който получавал заплата от 2000 лв.

Водещи

Най-четени