Националният борд по туризъм предлага градините на хотели и ресторанти да могат да работят на пълен капацитет 07.07 | 16:00

В момента продължава да важи изискването за намален капацитет от 50 процента, което пречи за възстановяването на бизнеса

От iNews.bg

Националният борд по туризъм (НБТ) предлага градините на хотели и ресторанти да могат да работят на пълен капацитет през лятото. Това се посочва в позиция на НБТ.

В момента продължава да важи изискването за намален капацитет от 50 процента, което пречи за възстановяването на бизнеса.Ограничението да остане само за закритите пространства, призовават от туристическия борд. Според тях не е логично през юли, август и септември заведенията по българското Черноморие да работят на половин капацитет в откритите си пространства, включително и на плажовете, когато времето е топло и слънчево.
Същото се отнася и за всички останали обекти във вътрешността на страната.

Затова Националният борд по туризъм ще изпрати писма до министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и до министъра на туризма доц. Стела Балтова за промяна в изискванията. Ограниченията създават неудобства на самите туристи, които се принуждават да ползват повече закритите пространства заради липсата на места навън, допълват от НБТ.

Водещи

Най-четени