Българският и румънският туризъм се рекламират заедно в Китай 06.11 | 16:39

Изложението в Шангхай ще се проведе от 13 до 18 ноември

От Ралица Стоянова

Възможностите за промоция на общи туристически продукти на китайския пазар объдиха на Световното туристическо изложение WTM в Лондон зам. –министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и ръмънският заместник-министър на регионалното развитие и туризма Кристиян Бархалеску.

Общото представяне ще е в рамките на Дунавската стратегия, по която двете съседни държави са съкоординатори за оперативна ос 3 - туризъм, култура и мултикултурен диалог. На срещата беше постигната договореност за предстоящото туристическо изложение в Шанхай от 13 до 18 ноември България и Румъния да подготвят общи еднакви части в презентациите си, информират от МИЕТ.

В първия ден на лондонското експо Маринов даде интервю за централата на "Евроспорт", в което подчерта тясната връзка между туризма и спорта. Страната ни предлага отлични природни условия за хората, които търсят приключения, екстремни преживявания или спортът е част от тяхното ежедневие. Освен това България има традиции в организирането на престижни спортни състезания, които привличат допълнително туристи, каза той. 

Един от примерите беше скорошният тенис турнир на шампионките в София. България беше призната за новооткрита голф дестинация за 2012 г. от Международната асоциация на голф туроператорите (IAGTO) и ще бъде домакин на турнира The Volvo World Match Play Championship на Северното ни Черноморие.

Пампорово пък ще приеме отново гигантския слалом за жени, който е част от състезанията за европейската купа.

 

Водещи

Най-четени