Българите предпочитат СПА уикенд-пакетите 12.05 | 14:06

Това отчитат от Българския съюз по балнеология и СПА-туризъм

От Кремена Бедерева

Програма за обучение на специалисти в областта на балнеологията ще задоволи нуждите на хотелите и СПА-центровете от добре подготвени медицински специалисти.

Това каза председателят на Българския съюз по балнеология и СПА-туризъм (BUBSPA) Стефан Шарлопов, цитиран от здравния портал hospital. Той уточни, че по този начин съюзът ще осигури и възможност за професионална реализация на масажисти, кинезитерапевти и физикални медици.

"Важен акцент в работата ни ще бъде работата с незрящите хора, за които се знае, че са изключително добри масажисти и рехабилитатори", допълни още Шарлопов. Той изрази мнение, че програмата на съюза, която е дългосрочна, ще даде не само положителни икономически резултати, но ще има и много сериозен социален ефект.

От BUBSPA отчитат близо 20% ръст на приходите за изминалата година, независимо от общата финансова криза. Все още българите предпочитат СПА уикенд-пакетите и по-рядко остават в балнеоцентровете на големите ни курорти за по-дълго време, отбелязват експертите на съюза.

Независимо от това се наблюдава, макар и бавна тенденция към ръст в продажбите на пакети за превенция на определени заболявания.

Раздвижване има в потреблението на семейни пакети. Особено радостен е фактът, че все повече родители търсят подобни услуги за децата си, е оценката на специалистите.

Те свързват този факт с нарастващата честота на затлъстяването, обездвижването и гръбначните изкривявания в детска и ранна ученическа възраст.

Като цяло експертите отчитат още, че хотелиерите предлагат все по-достъпни цени за пакетите с включени процедури за деца – плуване, гимнастика, различни двигателни активности. 

Водещи

Най-четени