Нелегални мигранти щурмуват наши камиони 29.06 | 16:45

Шестима задържани на границата за 2 дни

От iNews

Гранични полицаи задържаха на ГКПП "Капитан Петко войвода" шестима чужди граждани при опит да влязат незаконно в страната, съобщиха от Гранична полиция.

На ГКПП "Капитан Петко войвода" на 27 юни т.г. пристигнал от Гърция за влизане в България товарен автомобил "Ивеко" с водач български гражданин. Граничните полицаи извършили проверка с газ-анализатор, при която в товарното помещение са отчетени завишени стойности на въглероден двуокис. Там са открити трима незаконни имигранти без документи за самоличност, по техни данни – двама от Мароко и един от Алжир. Установено било, че чужденците влезли в товарното помещение чрез срязване на брезента в горната част на камиона без знанието на шофьора. Те са задържани.

На 26 юни на същия пункт граничните полицаи са открили и задържали други трима незаконни имигранти от Мароко, укрити в товарен автомобил "Мерцедес". Те се качили в товарното помещение без знанието на шофьора, след като срязали брезента на каросерията.

Шестимата чужди граждани  са привлечени като обвиняеми по две бързи производства на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград за незаконно влизане в страната.

 

 

Водещи

Най-четени