Премахват таксите за чадър и шезлонг на някои места 23.05 | 13:29

Това обяви служебният министър на туризма Стела Балтова

От iNews

Всеки има право да посещава, която си пожелае дестинация. Нашите усилия са насочени към привличането на туристи към България – и чуждестранни, и български. Черноморието не е единствената дестинация за отдих, защото на всички места в страната има изградена невероятно добра база. Това каза министърът на туризма Стела Балтова.

Според нея българското Черноморие предлага отлична възможност за отдих – от климатична и инфраструктурна гледна точка, а качеството е на много високо ниво. Относно цените за чадър и шезлонг, доц. Балтова каза, че предстои да се реши дали те ще бъдат намалени.

 "За мен беше много учудващо, че не са намерени законовите възможности, за да се регламентира, съгласно Закона за управление на Черноморското крайбрежие, но в кабинета намерихме възможност и съвсем скоро ще влезем в контакт с всички концесионери, като на тях ще им бъде приложено предоговаряне на договорите, така че да намалят таксите за плажни принадлежности от 50 до 100%", обясни още доц. Балтова пред bTV.

 Министърът на туризма каза още, че заради несигурността в епидемичен план – този сезон ще се разчита предимно на last minute оферти (б.р. "в последния момент"). Тя обясни, че в Националния портал на туризма, достъпен през уебсайта на правителството, са описани всички изисквания за влизане в България, както и мерките в различните държави.

 

Водещи

Най-четени