Малоброен протест в Бургас срещу зеления сертификат 24.10 | 17:19

От iNews

Близо 30 души се събраха пред сградата на Регионалната здравна инспекция в Бургас в знак на протест срещу зелените сертификати. Хората излизат за четвърти пореден път от влизането в сила на новите мерки и се заканиха, че ще са на улицата всеки ден до отмяната им.

Протестиращите демонстрираха позицията си с плакати с надпис "Ваксината е право на избор, а не условие за работа". Неделният ден събра по-малко участници и за разлика от предишните дни нямаше блокиране на кръстовища и шествие по улиците на града. Въпреки това хората са категорични в исканията си:

"Трябва да спре това деление на ваксинирани и неваксинирани. Който иска да се ваксинира и се чувства притеснен, нека да се ваксинира, нека си носи маска, а който не иска да се ваксинира това си е негов избор, нали съответно и той си носи последствията.

Просто ограничават нашите човешки права. По конституция, все още тази конституция, която е на България запазва и нашите права. Против ваксината съм, против маските съм, против всичко, което е измислено от две години насам.

Вчера бяхме във ваксинационния пункт и се оказа, че Пфайзер е с изтекъл срок, от септември е изтекъл, а искат да го слагат на хората. Ние искаме всичко това да спре, това безумие да спре".

Протестиращите се заканиха, че от понеделник отново ще има по-голяма масовост и демонстрации против новите мерки.

Най-четени