Частично бедствено положение в няколко села от община Антоново 27.06 | 11:29

От iNews

Частично бедствено положение е обявено в няколко села от община Антоново. Решението на Кризисния щаб е взето вчера, 26 юни, заради разразилата се буря с проливен дъжд, съобщи БНР.

Обстановката в общината започва да се нормализира. Радостното е, че няма пострадали, както и хора, останали без дом, каза кметът на общината Хайредин Мехмедов.

"От днес започват да отводняват още къщи от пожарната. Най сериозно е в Стара речка и Стеврек. Има отнесени три моста в Стеврек, в Стара речка един водосток е отнесен. Нямаме достъп до Мечово и Богомолско".

Очаква се утре вечерта да бъде отменено бедственото положение, посочи Мехмедов. Той уточни, че днес работата по отстраняването на щетите продължава.

На сигнали за наводнени къщи и паднали дървета вследствие обилни дъждове са реагирали екипите на Регионалната дирекция по безопасност и защита на населението в Търговище, съобщават от полицията.

Пожарникарите са отводнили 7 наводнени къщи само в село Стара речка, което е най-засегнатото от природното бедствие в община Антоново. Пожарникарите са отстранили и 15 паднали от бурята дървета в същото село, както и паднали дървета в селата Стеврек и Черни Бряг. Не се е наложила евакуация.

Снимката е илюстративна

Водещи

Най-четени