Премиера за възрастни по стихове на Вапцаров в Кукленият театър в Стара Загора 20.01 | 19:00

От iNews

Премиерата на "Завод" по текстове на Никола Вапцаров предстои на 27 и 28 януари от 19:30 часа в Държавния куклен театър на Стара Загора, съобщиха от театъра. Драматизацията и режисурата са на Полина Христова, сценограф е Марина Янева. Автор на музиката е Милен Апостолов, хореограф е Явор Кунчев. Консултант на спектакъла е Веселка Кунчева, а Ина Божидарова е консултант по драматургията.

Идеята за театрален спектакъл за възрастни по стихове на Вапцаров е на Полина Христова, която прави режисьорски дебют на сцената на Кукления театър в Стара Загора. В него участват: Анна- Валерия Гостанян, Елица Матева, Ивана Бобойчева, Йордан Тинков, Кирил Антонов, Любен Чанев, Любомир Желев.

Екипът изказва специална благодарност за партньорството на Ромина Славова от Държавната опера в Пловдив за предоставянето му изпълнение на "Кармина Бурана: O fortuna" от Карл Орф в изпълнение на хор с диригент Драгомир Йосифов и оркестър с диригент Емил Табаков.

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" - Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти 2022.

 

Водещи

Най-четени