Лицензът на On travel не бил отнет 12.10 | 14:35

Това твърдят от фирмата, зарязала български туристи в Турция и Испания

От Ралица Стоянова

Лицензът на туроператора On travel, който заряза родни туристи в Туция и в Мадрид не е отнет. Това се посочва в съобщение на фирмата до медиите.

Всички български туристи, които бяха изоставени в Турция и изгонени от хотелите си, ще се завърнат в България в предвидения срок - събота (13 октомври), уверява туроператорът On travel. Престоят и връщането им обратно в България ще бъдат заплатени от турската фирма, с която On travel има договор.

От фирмата информират, че в момента няма изпратени от тях почиващи в турски курорти, за които да не е осигурена дължимата услуга, информира bTV.

Управителят на дружеството е в Турция, където са решени всички проблеми с хотелите в Мармарис, възникнали поради неплащане от страна на турски партньор на фирмата, се казва още в съобщението.

От On travel посочват, че фирмата работи за решаване на възникналите проблеми в сътрудничество с МИЕТ и Комисията за защита на потребителите.

Вчера икономическият министър Делян Добрев заяви, че се обмисля идеята застрахователната полица да стане задължителна част от всеки договор, който сключват туроператорите със своите контрагенти.

Водещи

Най-четени