Пътните настилки са мокри, заснежени, обработени и опесъчени 09.02 | 09:15

Вали слаб сняг на места в страната

От Кремена Бедерева

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, обработени и опесъчени, съобщиха от МВР.

Слаб сняг вали в областите Варна, Велико Търново, Враца, Ловеч, Перник, Разград, Русе, Силистра, Търговище и в района на Разлог, Дюлински проход, Белоградчик, Тервел, прохода на Републиката, Гурково и АМ "Хемус" в района на Ботевград.

Поради предстоящ авариен ремонт на виадукт "Елешница" на АМ "Хемус" е въведена временна организация на движението, като автомобилите изцяло се насочват от активната лента в изпреварващата лента на лявото платно /по посока Варна-София/.

Затворени са проходите Златишки, Върбишки и Троянски. Не се допускат товарни автомобили през Дюлински проход, през Твърдишки и "Вратник" - с тегло над 10 т, а през "Петрохан" - над 12 т. През "Превала" товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Опасност от падащи камъни има на Искърското и Кресненското дефиле, "Хаинбоаз", пътищата Мездра-Ботевград, Видин-Монтана, Самоков-София и др.

Водещи

Най-четени