Българи се предадоха на екзотиката. Коледуват на Канарските острови 24.12 | 10:59

Десетки хиляди туристи ще минат през Летище София

От Филипа Тодева

През почивните дни на коледните и новогодишните празници 2013 г. Летище София ще изпрати туристическите чартъри с български туристи, решили да посрещнат Новата година в дестинации като Анталия, Шаржа, Тунис, съобщиха от пресцентъра на Летище София.

Единични полети са предвидени до Бодрум, о-в Родос, Дубровник и Малта. Нови за тази година са предлаганите туристически продукти до Канарските острови и италианските туристически дестинации Палермо и Катания. По същото време на столичното летище с традиционните чартърни полети от Лондон, Манчестър, Бристол, Бирмингам ще пристигнат английски туристи, които ще отпразнуват настъпването на 2014 година в българските ски курорти.

В дните на новогодишните празници – 31 декември и 1 януари, когато авиокомпаниите традиционно отменят част от своите редовни полети, на Летище София се очаква общо да бъдат обслужени над 100 излитащи и кацащи самолети и близо 12 500 пристигащи и заминаващи пътници.

В периода на коледните и новогодишните празници на Летище София седмично се очаква да кацат и излитат по около 650 самолета, които да превозят близо 75 000 пристигащи и заминаващи пътници до общо 43 директни дестинации, обслужвани от Летище София.

На 25, 26 декември салоните за гости "Плиска" и "Преслав" на Терминал 2 ще посрещат пътниците с коледни пожелания и специални изненади от инициативата "Искри на Коледа". Всеки гост ще получи подарък - бутилка българско червено вино.

Водещи